15denní zájezd – Dahab – od 22319Kč

Egypt, Dahab, ubytování Happy Life Village, za 22319Kč

Happy Life Village – Dahab – od 22319Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dní
  • Cena za 1 osobu – 22319Kč


Dahab a proč tam vyrazit na dovolenou

Dahabova lokalita a geografie jsou nepopiratelně podmanivé. Nachází se na jihovýchodním pobřeží Sinajského poloostrova v Egyptě a těší se vynikající poloze podél pobřeží Rudého moře. Město je zasazeno mezi impozantní Sinajské hory na západě a azurové vody Rudého moře na východě, což vytváří dramatickou a kontrastní krajinu. Drsný pouštní terén poskytuje ostré pozadí pulzujícím korálovým útesům a plážím, které objímají pobřeží. Jedním z nejznámějších geologických útvarů Dahabu je Modrá díra, světoznámý podvodní propad, který díky své jedinečné formaci a mořskému životu přitahuje potápěče ze všech koutů světa. Kromě toho je město obklopeno vyprahlými pouštními oblastmi, které nabízejí příležitosti k pouštním safari a velbloudím výpravám pro ty, kteří chtějí prozkoumat drsnou krásu Sinaje.

Pokud jde o historii, Dahab má bohatou a starověkou minulost. Samotný název „Dahab“ znamená v arabštině „zlato“, což je odkaz na historický význam regionu jako oblasti těžby mědi a dalších nerostů v dávných dobách. Tato oblast byla po staletí obývána různými národy, včetně beduínů, kteří sehráli významnou roli při utváření místní kultury. Historicky byl Dahab malou rybářskou vesnicí, ale během několika posledních desetiletí se proměnil v oblíbenou turistickou destinaci. Jeho uvolněná atmosféra a přírodní krásy přilákaly návštěvníky z celého světa. Pokud jde o počasí, Dahab se může pochlubit pouštním klimatem, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými zimami, což z něj činí ideální celoroční destinaci pro ty, kteří hledají teplo a slunce. Rudé moře poskytuje zmírňující účinek a zajišťuje příjemné teploty i v chladnějších měsících, což z něj činí ideální destinaci pro vodní aktivity a milovníky slunce.


Prohlédnout více fotografií >>>


Pláže v Dahabu a okolí

Cestovní ruch je mízou Dahabu a město nabízí nepřeberné množství atrakcí a aktivit, které uspokojí různorodou škálu cestovatelů. Pláže jsou nepochybně hlavním lákadlem, s místy jako Lighthouse Beach, Eel Garden a slavná Blue Hole, kde si návštěvníci mohou zaplavat, šnorchlovat nebo se prostě jen opalovat na písečných březích. Tyto pláže jsou známé pro svou čistou vodu a pulzující mořský život, díky čemuž jsou ideální pro průzkum pod vodou.

Kromě pláží nabízí Dahab řadu dalších atrakcí. Pohodová atmosféra města a pulzující umělecká scéna přitahují kreativní duše a ty, kteří hledají odpočinek. Barevná promenáda Dahab je lemována kavárnami, restauracemi a obchody prodávajícími ručně vyráběná řemesla a šperky. Nezbytností je návštěva Dahabského zálivu, kde můžete být svědky malebných výhledů na hory a moře. Nedaleký starověký Barevný kaňon nabízí neskutečnou krajinu úzkých pískovcových roklí s vířícími vzory a kaleidoskopem barev. Hora Sinaj, vzdálená jen pár hodin jízdy autem, je navíc posvátným místem tří hlavních náboženství a oblíbeným cílem pro ty, kteří chtějí vyrazit na její vrchol za východem nebo západem slunce. Celkově Dahab a jeho okolní region nabízí okouzlující směs přírodních krás, dobrodružství a kultury, což z něj dělá jedinečnou a nezapomenutelnou turistickou destinaci v Egyptě.

Nezapomeňte si před cestou do Egypta sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte při návštěvě Dahabu minout

Dahab a jeho okolní region se může pochlubit množstvím historických i přírodních památek, které uchvátí návštěvníky. Jednou z nejznámějších přírodních památek je Blue Hole, podmořská propadlina, která se nachází jen kousek jízdy od Dahabu. Tato fascinující geologická formace sestupuje do ohromujících hloubek a vyznačuje se podvodním obloukem, díky čemuž je magnetem pro potápěče a šnorchlovače z celého světa. Jeho křišťálově čisté vody a bohatý mořský život z něj činí povinnou návštěvu pro každého, kdo má zájem prozkoumat podmořské zázraky Rudého moře.

Na historické frontě je pozoruhodným mezníkem Klášter svaté Kateřiny, který se nachází na úpatí hory Sinaj, zhruba dvě hodiny jízdy od Dahabu. Tento starověký řecký ortodoxní klášter pochází ze 4. století a je jedním z nejstarších křesťanských klášterů na světě. Ukrývá bohatou sbírku náboženských artefaktů, rukopisů a ikonický hořící keř, o kterém někteří věří, že je to biblický keř, ze kterého Bůh mluvil k Mojžíšovi. Klášter je také na seznamu světového dědictví UNESCO, což z něj činí významnou historickou a náboženskou destinaci v regionu.

Další fascinující přírodní památkou v okolí je Barevný kaňon, geologický zázrak nalezený v Sinajské poušti. Tento labyrint úzkých klikatých pískovcových kaňonů se vyznačuje úchvatnými pestrobarevnými skalními útvary, které byly vymodelovány staletími větrné a vodní eroze. Procházka Barevným kaňonem je neskutečným zážitkem, s tyčícími se stěnami v zářivých červených, oranžových a žlutých odstínech vytvářejících atmosféru jiného světa. Průzkum tohoto jedinečného přírodního zázraku je nezapomenutelným dobrodružstvím pro ty, kdo navštíví Dahab a chtějí se spojit s úžasnou pouštní krajinou Sinajského poloostrova.

Dahab vám nabídne mnohem víc..

Při návštěvě Dahabu existuje několik jedinečných aspektů města a jeho kultury, které byste si neměli nechat ujít. Jedním z vrcholů je zažít beduínskou kulturu, která hraje významnou roli v místním způsobu života. V okolí Dahabu je roztroušeno mnoho beduínských táborů a osad, které návštěvníkům nabízejí možnost ponořit se do tohoto tradičního životního stylu. Můžete si užít beduínský čajový obřad, který zahrnuje popíjení sladkého bylinkového čaje při posezení na barevných polštářích v tradičním stanu. Běžná jsou také beduínská hudební a taneční vystoupení, která poskytují nahlédnutí do jejich bohatého dědictví. Pro hlubší kulturní zážitek zvažte pobyt v kempu v beduínském stylu a poznání jejich zvyků a tradic.

Dahabská kulinářská scéna je dalším nádherným aspektem města. Nezapomeňte ochutnat tradiční egyptská a beduínská jídla, jako je grilované jehněčí nebo kuřecí maso, koshari (oblíbené egyptské pouliční jídlo z rýže, čočky, těstovin a pikantní rajčatové omáčky) a místní specialitu „úlovek dne z mořských plodů “, která vám umožní ochutnat nejčerstvější ryby a mořské plody z Rudého moře. Jíst v plážové restauraci s prsty na nohou v písku a přitom si užívat západ slunce je nezapomenutelným zážitkem. Nezapomeňte ochutnat vodní dýmku (shisha) v jedné z přímořských kaváren pro pohodový večerní rituál.

A konečně, Dahab během roku pořádá různé akce a festivaly, které poskytují jedinečné kulturní zážitky. Festival Dahab například předvádí místní umělecká a řemeslná, hudební a taneční vystoupení a nabízí návštěvníkům možnost zapojit se do kreativní části komunity. Kromě toho jsou v Dahabu stále populárnější jóga a wellness pobyty, které využívají poklidnou atmosféru města a přírodní krásy. Ať už vás zajímají kulturní tradice, kulinářské speciality nebo pohlcující akce, Dahab nabízí bohatou tapisérii zážitků, které přesahují jeho ohromující přírodní scenérie a podvodní poklady.

Věděli jste, že...

.. je Dahab známý pro svůj magnetický písek, zejména podél pobřeží? Pokud vezmete silný magnet a projedete jím písek, můžete být svědky toho, že na něm ulpívají malé magnetické částice. Tento unikátní jev je výsledkem geologického složení regionu.

.. za Barevným kaňonem je pouštní krajina v Dahabu často přirovnávána k povrchu Měsíce kvůli svým surrealistickým a nadpozemským skalním útvarům a členitému terénu? Je to destinace, která nabízí pozoruhodný kontrast k pobřežním oblastem.

.. jasná pouštní obloha Dahabu z něj dělá ideální místo pro pozorování hvězd? Absence světelného znečištění v poušti umožňuje návštěvníkům vychutnat si dechberoucí výhledy na noční oblohu, včetně meteorických rojů a nebeských zázraků.

.. je Dahab domovem několika zajímavých podvodních soch a uměleckých instalací? Tato ponořená umělecká díla slouží jako umělé útesy a lze je nalézt na různých potápěčských lokalitách, čímž dodávají zážitkům pod vodou umělecký a ekologický rozměr.

.. v nedalekém městě Nabq mohou návštěvníci najít léčebné bahenní koupele. Mnozí věří, že bahno bohaté na minerály, které se nachází v této oblasti, může mít léčivé vlastnosti na kožní onemocnění a bolesti kloubů. Je to jedinečný wellness zážitek v regionu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *